Wim van Vendeloo
Dordrecht,
Villa Augustus in de avonduren

Villa Augustus in het donker

stad aan het water, veel water. Een oude binnenstad die de moeite waard is om eens op je gemak te verkennen. We hebben dan ook de absolute topper van onze hotellijst te pakken: Villa Augustus. Villa Augustus is gebouwd in een oude waterfabriek, het laboratorium is omgetoverd tot een prachtig restaurant. De kamers in het hotel zijn stuk voor stuk uniek ingericht. Bij de verbouwing is vooral gebruik gemaakt van oud materiaal en het restaurant gebruikt de oude waterbassins als moestuin en kweekt de ingrediënten voor haar maaltijden zelf. Bezoek vooral de website van Villa Augustus. Leuk detail: de architecten zijn dezelfde die Hotel New York in Rotterdam hebben verbouwd. En daarmee is gelijk onze nummer 2 van de toplocaties genoemd.

Wij hebben Dordrecht gebruikt als uitvalsbasis voor tripjes naar de Maasvlaktede Biesbosch en Brielle.

De Maasvlakte is wel een stukje rijden: meer dan 50 km tot je de hele weg hebt afgelegd. Maar het biedt je een overweldigende indruk van onze trotse haven. Wie geluk heeft wordt aan het eind beloond met een prachtig uitzicht op de grootste zeeschepen van de wereld. Slag Maasmond heet het uiterste puntje. Een geweldige locatie om al het scheepvaartverkeer van dichtbij te bewonderen. Er is een snackkiosk: Balkon van Europa. Vergeet niet hun site van te voren te bezoeken, er staat veel informatie op over de voorbijvarende zeereuzen. Ook de site van de haven van Rotterdam bevat een schat aan informatie, zowel zakelijk als toeristisch.

De Biesbosch is een uniek stukje natuur, met nog echte getijde-wateren. Wij hebben ons laten meevoeren met een werkelijk schitterende boottocht in de winter. Onder het genot van een heerlijke snert vertelde gids wat er allemaal te zien was buiten en hij gaf ook nog een prachtige presentatie. Er zijn 2 sites voor de biesbosch de moeite waard om te bezoeken; Nationaal Park de Biesbosch en Museumeiland Biesbosch.

Brielle is een oude vestingstad. Dat is al goed te zien als je Brielle binnen rijdt. De stervormige gracht en bijbehorende wal is goed intact gebleven. Bekijk dat ook eens op Google-maps. Een stadje waar een bezoek zeker moet worden afgesloten met een kopje koffie op het gezellige plein, onder het toeziend oog van Wilhelmina.

Heel vaak boeken wij een Fletcher Hotel.  In Brielle ligt Fletcher Hotel De Zalm midden in het centrum.

naar boven
naar boven