Wim van Vendeloo

België, het land van onze zuiderburen.
Sinds 1830 is het zelfstandig.

Een land waar vaak alleen maar doorheen razen op weg naar een vakantiebestemming verder weg. Maar soms blijven we hangen in bijvoorbeeld de prachtige Ardennen of in één van de mooie steden die belgië heeft. Niet voor niets komen er vele nederlanders voor een stedenreisje naar Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Lekker dichtbij en toch een heel andere sfeer dan thuis. Goed voor een dagtochtje, maar vanuit ons vertrekpunt kiezen we dan toch liever voor een meerdaagse trip.

Gent
Graslei Gent

Graslei Gent

straatbeeld gent

Straatbeeld

Zo hebben we ooit Gent bezocht. Een eeuwenoude stad met prachtige historische bouwwerken. Ik noem slechts de Belfort. Met zijn 95 meter hoogte een echte blikvanger in de stad. Je kunt er de toren beklimmen en hebt dan een prachtig uitzicht over de stad.

Er zijn in Gent ook tal van musea. Wij hebben een keus gemaakt en een bezoek gebracht aan het DesignMuseum aan de Jan Breydelstraat 5.

Het centrum van de stad is autovrij zodat je rustig kunt genieten van de geveltjes en heerlijk kunt slenteren door de oude straatjes of over de Korenmarkt. Aan de Graslei is het heerlijk toeven op de vele terrasjes langs het water.
Ook leuk was de rondvaart. Er zijn diverse aanbieders, kosten hetzelfde en doen dezelfde route.

Ons hotel (Holiday Inn) lag buiten het centrum, naast de Ikea en de Expo. Het was een prima hotel en de binnenstad is goed te bereiken met de tram die voor de deur stopt en je er zonder over stappen naar toe brengt.

naar boven