Wim van Vendeloo

Nederland,

klein, maar fijn en zeker de moeite waard om uitgebreid te bereizen. En dat heb ik wel gedaan. Eerst als kleine jongen met mijn ouders achter op de fiets en met de trein. Later met de auto. Soms familiebezoekjes, maar ook echte vakanties. Niet langer dan een week, meer zat er niet in. Laat ik eens een simpele opsomming maken: Havelte, Staphorst, Appelscha, Beekbergen, Holten, Vaassen, Joure, Bolsward, Valkenburg, Rotterdam, Haarlem, Zandvoort, Wijk aan Zee. Uit die tijd ken ik nog: Ellert en Brammert, De Efteling, Het Evoluon, Dolfinarium, Madurodam, Margraten, De Holterberg, de Euromast, Burgers Zoo, Blijdorp. De basis voor mijn nieuwsgierigheid is zeker tijdens die reisjes gelegd. En later heb ik veel van dit alles nog eens weer bezocht.

Ondertussen heb ik Nederland van Noord naar Zuid en van Oost naar West doorkruist. Van Texel tot Cadzand, van Delfzijl tot Slenaken en van Kijkduin tot Glanerbrug.

Laat ik mijn tocht door Nederland beginnen met een prachtige video van mijn ruime woonomgeving: Groningen en omstreken, of zoals het hier heet: Stad en Ommeland. De video is gemaakt door Vincent Lublink van “DragenDrop“.


Onze uitjes in Nederland duren meestal maar een dag of 2 tot 3. Heel vaak boeken wij een Fletcher Hotel. Daar kun je ook fietsen huren om rustig de omgeving te verkennen.

Wat we ook met enige regelmaat doen is een “verrassingshotel” boeken bij Fletcher. Daarbij geef je de regio van je voorkeur op en een datum uiteraard. En pas 3 dagen van te voren krijg je de naam van het hotel door, zo kom je op plekjes waar je zelf nooit heen zou gaan. Een aanrader.De volgende plaatsen hebben een eigen pagina :

naar boven