Wim van Vendeloo

Lopen: Het verhaal er achter

Wie mij kent weet dat ik niet zo’n actief sporter ben. En toch heb ik vanaf september 2010 inmiddels meer dan 4000 kilometer gelopen. Gelopen, niet gerend, daar kunnen mijn knieën niet tegen.

Medio 2010 kocht ik nl. een IPOD. In eerste instantie voor muziek. Maar er stond ook een App van Nike op. En er was een sensor bij. De app ving het bluetooth-signaal van de sensor op en dat werd verwerkt in statistiekjes en routeplaatjes. De sensor paste in een uitsparing in Nike-running schoenen. Uiteraard had ik die niet en dus stopte ik de sensor in mijn sok. Dat werkte prima en ik werd er razend enthousiast door. Dus ik liep en ik liep nog eens. En ik liep nog meer, immers het is rondom Waterland erg mooi.

Nieuwsgierig geworden naar de schoenen ben ik toch maar eens gaan kijken in de sportwinkel. En ja hoor, er stond een leuke schoen in een kleurcombinatie die mij wel heerlijke schoenbeviel. Dus maar eens een verkoper gevraagd. Nou die wilde niet zo snel als ik: eerst moest het type van mijn voet en de afwikkeling van mijn loop worden bepaald. De Lunar Glide was volgens de jongeman een type schoen met bij mij passende kenmerken. Laat dat nou net mijn favoriet zijn, wat een opluchting! Gepast en het zat als gegoten. Bovendien gaven de eerste stappen mij een gevoel van ongekende weldaad. Dat had ik niet verwacht. Voor die tijd was ik niet zo’n Nike fan, sportschoenen leverden alleen maar zweetvoeten op. Maar goed, je moet altijd openstaan voor vernieuwing en die Lunar Glides zaten echt heerlijk en liepen nog verrassender. Wat een demping zat er in. En dat blijkt nu juist de belangrijkste eigenschap er van te zijn. Samen met stabiliteit trouwens. Onder het zooltje zat ook de verwachte uitsparing dus mijn sensor* kon permanent gestald worden.

De koop werd gesloten en ik loop nog steeds op Nike Lunar Glides.

P.S., De Nike App (Nike+ running) wordt ondersteund door een website van Nike: Nike running en dan met name de “Nike+”-pagina’s. Daar kun je een account maken en je profiel instellen waardoor jouw gegevens en je prestaties nauwkeuriger worden nike+bijgehouden. Je kunt er ook challenges aangaan met anderen uit de hele wereld. Of gewoon simpel met jezelf een doel afspreken. Je kunt kiezen uit diverse opties als afstand of snelheid of te verbranden caloriën. Uiteraard wil  Nike je motiveren, dus als je je doel eens niet haalt, mag je hem bijstellen. Het gaat immers om jou!. Voor mij werkt dit concept geweldig motiverend en ik kan het iedereeen aanraden.

* de sensor is al lang vervangen door GPS-techniek

Bestel je sportartikelen bij:

Sport algemeen

naar boven