Wim van Vendeloo

Tokio,

Hoofdstad van het land, centrum van de electronica.

Het eerste wat op viel was de enorme hoeveelheid automaten. Overal staan ze en (bijna) alles zit er in. De ondergrondse is ook hier weer een fantastisch systeem. Het is even opletten als je de plattegrond bestudeert, maar ook daar is uit te komen.

Wat mij betreft is de grootste bezienswaardigheid de vismarkt, Tsukiji genaamd. ’s Werelds grootste zelfs. Voor een bezoek moet je vroeg op, volgens de website begint de visveiling om 05.30 uur. Er wordt een enorme hoeveelheid vis aangeboden, in een verscheidenheid zoals ik die nog nooit heb gezien. Vooral de tonijnen zijn indrukwekkend. Had niet gedacht dat die zo groot zouden zijn.

Tokyo Tower is ook leuk om te bezoeken. Vanaf 150 meter hoogte heb je een mooi vergezicht over de stad en een glazen tegel om op te staan en naar beneden te kijken. De hele toren is 333,3 meter hoog en al gebouwd in 1958. De site is trouwens ook leuk!

Eten is in Tokio ook geen probleem, restaurantjes zat. De eerste avond kozen we voor een kippenrestaurant. We werden verwelkomd met een Yell, uitgesproken door het voltallige personeel. We waren blij verrast. Later bleek dat dat een heel normale gewoonte was in Japanse restaurants. Het werd een dolle boel, want aan het tafeltje naast ons zaten 3 Japanse meiden, die het bier wel erg lekker vonden. We hebben veel gelachen.

Omgeving

Vanuit Tokio hebben we uitstapjes gemaakt. Onder andere naar de tempel met de Great Buddha (Daibutsu), gebouwd in Kamakura-stijl. Je kunt deze tempel vinden in het plaatsje: Kotoku-in. Hier vind je ook een ander prachtig tempelcomplex: Surugaoka Hachimangu. We waren hier in de gelegenheid een Japanse Bruiloftsceremonie te zien. Heel strak allemaal en pas na afloop mocht er gelachen worden. Voor wie meer wil lezen: ” de Japan Guide” bevat een schat aan informatie.

naar boven
naar boven